Žreb: Srbija na Norvešku, Slovaci i Finci lakši posao

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.03.22. | 18:57

Izvučeni parovi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu

Rukometna reprezentacija Srbije dobila je protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će u januaru 2024. godine biti odigrano u Nemačkoj. Izabranici Tonija Đerone bili su svrstani u drugi šešir, a za protivnika su dobili selekcije Norveške, Slovačke i Finske.

Pored domaćina, zagarantovano mesto na Evropskom prvenstvu imaju šampion Evrope Švedska, kao i drugoplasirani, odnosno trećeplasirani selekcija na EHF EURO 2022 - Španija i Danska.

Izabrane vesti

Selekcije će posle žreba u Berlinu biti podeljene u osam grupa po četiri ekipe, a dva najbolje plasirana tima iz svake grupe uz četiri najbolje trećeplasirane ekipe obezbediće učešće na Evropskom prvenstvu.

Evropsko prvenstvo će se igrati sa 24 reprezentacije, a nema sumnje da bi Srbija morala da potvrdi kvalitet i plasira se na završni turnir.

Čak je i Norveška u padu poslednjih godina, nikako je nema u samim završnicama velikih turnira. Prva zvezda tima je Sander Sagosen , a došlo je i do odlaska selektora posle Evropskog prvenstva. Kristijan Berge je imao ugovor do 2025. godine, a ga je raskinuo jer preuzima Kolstad. Radi se u klubu za koji će od 2023. godine igrati upravo Sagosen. I dalje ne nemaju selektora, Kristijan Kjeling se pominje kao rešenje. U pitanju je nekadašnji reprezentativac.

Slovačka i Finska spadaju tek u treću kategoriju reprezentacija po kvlaitetu. I ne bi smele da predstavljaju problem za Srbiju. Posao dodatno olakšava činjenica da dalje idu po dve selekcije iz svake grupe, plus četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Iste godine na programu su Olimpijske igre u Parizu.

GRUPA 1: Portugalija, Makedonija, Turska, Luksemburg.

GRUPA 2: Norveška, SRBIJA, Slovača, Finska.

GRUPA 3: Island, Češka, Izrael, Estonija.

GRUPA 4: Austrija, Ukrajina, Rumunija, Farska Ostrva.

GRUPA 5: Hrvatska, Holandija, Grčka, Belgija.

GRUPA 6: Mađarska, Švajcarska, Litvanija, Gruzija.

GRUPA 7: Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, tzv. Kosovo.

GRUPA 8: Francuska, Poljska, Letonija, Italija.



tagovi

ep u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara